Σελίδες

27 Αυγούστου 2010

Πρώτη μέρα στο σχολείο, στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό και στο γυμνάσιο

Η πρώτη μέρα στο σχολείο, προκαλεί άγχος σε πολλά παιδιά. Ειδικά για τα πρωτάκια του δημοτικού αλλά και τα πρωτάκια του γυμνασίου είναι μια μέρα που μπορεί να προκαλέσει αγωνία και έντονο άγχος. Θυμάμαι την δική μου πρώτη μέρα στο γυμνάσιο....όλα μου φαίνονταν τόσο άγνωστα, περίεργα και διαφορετικά. Είχα τόσο άγχος που δεν ξέρω πόσες λίγες ώρες κοιμήθηκα το προηγούμενο βράδυ. Μόλις βέβαια μπήκαμε στην τάξη και είδα τους παλιούς μου φίλους....ηρέμησα!!!

Κάθε παιδί θέλει κάποια προετοιμασία όσον αφορά την έναρξη του σχολείου. Και φυσικά όταν μιλάμε για πρωτάκι δημοτικού, εκεί τα πράγματα είναι πιο σοβαρά Πρέπει να προετοιμάσετε το μικρό σας για το σχολείο. Να μερικές ιδέες για το τι μπορείτε να κάνετε:

24 Αυγούστου 2010

Ξεκινώντας την Α' Δημοτικού

Φέτος πηγαίνει για πρώτη χρονιά στο σχολείο. Πήρατε σάκα, μολύβια, προμηθευτήκατε βιβλία και τετράδια. Μη γελιέστε, το σχολείο εξακολουθεί να είναι η είσοδος στον αγωνιστικό και ανταγωνιστικό μας στίβο. Πρέπει λοιπόν να το πάρετε από το χέρι, όχι μόνο για να το οδηγήσετε στην πόρτα του σχολείου, αλλά για να το εισαγάγετε σε ένα τρόπο σκέψης που θα το βοηθήσει να κατακτά τη γνώση χωρίς να την παπαγαλίζει.

19 Αυγούστου 2010

Επιστροφή στο σχολείο: Βασικά σημεία που πρέπει να προσέξετε




Η επιστροφή στο σχολείο των παιδιών είναι μια περίοδος προσαρμογής που απαιτεί προετοιμασία. Δεν είναι εύκολο για τα παιδιά να περάσουν από την ξεγνοιασιά του καλοκαιριού στο νέο απαιτητικό, αυστηρό ρυθμό του σχολείου.
Οι γονείς έχουν καθοριστικό ρόλο στην ορθή προετοιμασία των παιδιών τους, οποιαδήποτε και εάν είναι η ηλικία τους. Η κάθε ηλικία έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες και δυσκολίες.

7 Αυγούστου 2010

Σκέφτομαι και γράφω...και δυσλεξία

Το σκέφτομαι και γράφω είναι ένα από τα μαθήματα στα οποία τα παιδιά με δυσλεξία αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες δυσκολίες.Οι εκθέσεις τους είναι φτωχές. Χρησιμοποιούν άλλες λέξεις, και γράφουν πολύ σύντομες προτάσεις. Αποφεύγουν να χρησιμοποιούν δύσκολες έννοιες, προσπαθούν να τελειώσουν όσο γίνεται πιο γρήγορα αυτό που γράφουν, αποφεύγοντας έτσι τα πολλά λάθη.