Σελίδες

8 Αυγούστου 2012

Δραστήριοι γονείς....δραστήρια παιδιά!

Γονείς που επιθυμούν να αυξήσουν το επίπεδο φυσικής δραστηριότητας των παιδιών τους θα πρέπει να γίνουν πιο δραστήριοι οι ίδιοι, σύμφωνα με νέα έρευνα.

H Kristen Holm, του National Jewish Health, στο Ντένβερ, δήλωσε ότι η νέα έρευνα έδειξε ότι όταν αυξάνεται η δραστηριότητα των γονέων αυξάνεται και των παιδιών. Η επίδραση ήταν περισσότερο εμφανής τα Σαββατοκύριακα. Πρόσθεσε ότι είναι γνωστό από καιρό ότι η φυσική δραστηριότητα γονέων και παιδιών συνδέεται.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ‘Journal of Physical Activity and Health’, πραγματοποιήθηκε σε 83 οικογένειες που έλαβαν μέρος σε πρόγραμμα απώλειας βάρους σε παιδιά ηλικίας 7 έως 14 ετών.

Παιδιά και γονείς ενθαρρύνθηκαν να αυξήσουν το επίπεδο καθημερινής δραστηριότητας κάνοντας 2.000 περισσότερα βήματα την ημέρα και παρακολουθήθηκε η πρόοδός τους.
Η έρευνα αποκάλυψε ότι τις ημέρες που γυναίκες έφτασαν το στόχο των 2000 βημάτων ή τον ξεπερνούσαν, τα παιδιά τους έκαναν κατά μέσον όρο 2117 περισσότερου βήματα.

Όταν οι μητέρες δεν έφτασαν το στόχο, τα παιδιά έκαναν μόνο 1.175 επιπλέον βήματα. Οι ερευνητές υπέδειξαν ότι τα παιδιά που ήταν λιγότερο δραστήρια όταν άρχισε το πρόγραμμα έκαναν περισσότερα επιπλέον βήματα από τα παιδιά που ήταν περισσότερο δραστήρια.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι για κάθε 1.000 επιπλέον βήματα που έκανε μια μητέρα το παιδί της έκανε 196 περισσότερα βήματα. Παρόμοια τάση εμφανίστηκε μεταξύ των πατέρων και των παιδιών τους.

Οι ερευνητές υποδεικνύουν ότι γονείς και παιδιά που ασκούνται μαζί πιο συχνά τα Σαββατοκύριακα εμφάνισαν την αύξηση στο επίπεδο άσκησης.
Πηγές: ‘Journal of Physical Activity and Health’, iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου