Σελίδες

27 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές για παιδιά

Οι πιο δημιουργικές και ξεχωριστές στιγμές της ημέρας είναι εκείνες που αφιερώνετε στο παιχνίδι με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς σας. Τα Χριστούγεννα αποτελούν την πλέον κατάλληλη εποχή για δημιουργικότητα και διασκέδαση, παρέα με τα μικρά σας… καλικατζαράκια! Υπάρχουν πολλών ειδών κατασκευές και δραστηριότητες, στις οποίες μπορείτε να συμμετέχετε μαζί με το παιδί, κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων.
Μερικές από τις πιο δημιουργικές ιδέες, είναι οι παρακάτω :

Πιάστε τη δική σας… μελωδία!

Εάν το παιδί σας ασχολείται με κάποιο μουσικό όργανο, ζητήστε του να προσπαθήσει να δημιουργήσει τη δική του μελωδία, ακούγοντας τρία τέσσερα χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Επιλέξτε μαζί τα χαρακτηριστικά τραγούδια των γιορτών που προτιμάει και αφήστε το να ασχοληθεί με τις νότες και τον ρυθμό τους. Την Παραμονή των Χριστουγέννων, καλέστε όλα τα μέλη της οικογένειας και πραγματοποιήστε μια… οικιακή συναυλία, ενορχηστρωμένη από τον μικρό σας δημιουργό.
Δεν έχει σημασία τόσο το αν τελικά καταφέρει να ακολουθήσει τον ρυθμό του κάθε τραγουδιού, όσο η φαντασία και η χαρά με την οποία θα δημιουργήσει τις δικές του μελωδίες.
Από εσάς θα περιμένει μόνο ένα… ζεστό χειροκρότημα!

Ο Άρχοντας των… αγορών
 Ένας έξυπνος τρόπος να διασκεδάσετε, αλλά παράλληλα και να διδάξετε στο παιδί σας τις έννοιες της οικονομίας είναι ένα παιχνίδι αγορών με χάρτινα εικονικά χρήματα, τα οποία και θα κατασκευάσετε μόνοι σας.
Το… Χρηματιστήριο των αγορών σας, θα είναι οι χώροι του σπιτιού και οι… αγοραστές, τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Με τα εικονικά χρήματα, μπορείτε να αγοράσετε «δώρα» για τα Χριστούγεννα, όπως την οδοντόβουρτσα, δύο κεριά, ένα σετ στυλό, ένα σημειωματάριο και άλλα αντικείμενα που βρίσκονται ήδη μέσα στο σπίτι σας. Στη συνέχεια, τυλίξτε τα σε δώρα και τοποθετήστε τα κάτω από το δέντρο, ώστε να τα ανταλλάξτε μεταξύ σας την Παραμονή των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς.
Μην ξεχνάτε ότι τελικά, η σημασία των ημερών κρύβεται στη χαρά της προσφοράς!

Περιτύλιγμα με σφραγίδες από… πατάτα!
Προμηθευτείτε μικρές πατάτες και λαδομπογιές και φτιάξτε τις δικές σας σφραγίδες πάνω σε λεπτά χαρτόνια. Οι δημιουργίες των παιδιών θα αποτελέσουν το περιτύλιγμα των δώρων, τα οποία και θα προσφέρουν στους φίλους τους.
Κόψτε τις πατάτες στη μέση και βουτήξτε τις στις λαδομπογιές. Η κάθε πατάτα θα ποτίσει από ένα χρώμα και θα αποτελέσει ένα ξεχωριστό εργαλείο ζωγραφικής στα χέρια των μικρών σας καλλιτεχνών.
Με αυτόν τον τρόπο, θα δημιουργήσετε πολύχρωμα και μοναδικά περιτυλίγματα, με τα σχέδια και τα χρώματα της φαντασίας των παιδιών!

Σουπλά… για τον Αϊ Βασίλη!
 Δημιουργήστε χριστουγεννιάτικα σουπλά σε διάφορα σχήματα, από τσόχα και φελλό. Κόψτε ένα κομμάτι τσόχα και σχεδιάστε ένα αστέρι, ένα δέντρο, ένα τύμπανο, μια μπάλα ή ένα τρίγωνο. Τοποθετήστε ένα κομμάτι φελλού ίδιων διαστάσεων από κάτω και στερεώστε το με κόλλα. Πάνω στην τσόχα μπορείτε να κολλήσετε κι άλλα διακοσμητικά.
Για παράδειγμα, αν επιλέξετε ένα σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου, μπορείτε να κολλήσετε μικρότερα χρωματιστά σχέδια από τσόχα, σε σχήμα μπάλας.
Σερβίρετε πάνω στα σουπλά ένα ξεχωριστό πρωινό για τα παιδιά την ημέρα των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς ή ακόμη, χαρίστε τα ως δώρο στα κοντινά σας πρόσωπα.

Πηγή: www.paidorama.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου