Σελίδες

29 Ιανουαρίου 2013

Ένας στους τρεις μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα έχει πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού!

Με το σύνθημα «Κάνε τη διαφορά. Μίλα τώρα» Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις από έξι ευρωπαϊκές χώρες ενώνουν τις δυνάμεις τους και προχωρούν στην υλοποίηση ευρωπαϊκής καμπάνιας για την πρόληψη και την καταπολέμηση ενός φαινομένου, που τείνει να πάρει μεγάλες διαστάσεις μέσα και έξω από τα σχολεία, αυτό του σχολικού εκφοβισμού.

24 Ιανουαρίου 2013

Ασκήσεις μνήμης για παιδιά νηπιαγωγείου

α) Η επανάληψη εκ μέρους του μαθητή σειράς δισύλλαβων λέξεων με την ίδια σειρά εκφώνησής τους (πχ κότα, βρύση, δόντι, νερό). Η άσκηση αρχίζει με σειρά τριών λέξεων, οι οποίες θα εκφωνούνται με ρυθμό μια λέξη ανά ένα δευτερόλεπτο, και συνεχίζεται με σειρές περισσότερων λέξεων.

23 Ιανουαρίου 2013

Είναι καλά τα ομαδικά αθλήματα για τα παιδιά;

Συχνά οι γονείς με ρωτούν σχετικά με τις αθλητικές δραστηριότητες και αν είναι καλές για παιδιά τους. Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα παιδιά μπορούν να μάθουν πολλά κυρίως από την ενασχόλησή τους με ομαδικά αθλήματα.

13 Ιανουαρίου 2013

Τι θέλει ένα παιδί με ειδικές ανάγκες...

 "Η μόνη ειδική ανάγκη που έχω....είναι να με αγαπούν και να με αποδεχονται, ακριβώς όπως είμαι!"

Αυτό νομίζω τα λέει όλα! Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες ή γενικά κάποια διαφορετικότητα, το μόνο που χρειάζονται είναι η αγάπη μας και η αληθινή αποδοχή μας. Δυστυχώς η κοινωνία μας είναι αρκετά σκληρή και ανεπαρκής, ο καθένας μας όμως μπορεί να κάνει έστω μια μικρή διαφορά!

11 Ιανουαρίου 2013

Η ανάπτυξη του παιδιού 5-6 ετών

Η αντίληψη, η ικανότητα απομνημόνευσης, οι κινητικές του δεξιότητες, η αυτοεξυπηρέτηση, η ομιλία του, σε αυτή την ηλικία όλα σημειώνουν βελτιώσεις που θα μας αφήσουν κατάπληκτους. Ειδικά στον τομέα της σκέψης και της λογικής, τα πράγματα προχωράνε και βελτιώνονται με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

4 Ιανουαρίου 2013

Η επίδραση της μουσικής στα παιδιά

Δώστε στο παιδί σας την ευκαιρία να γνωρίσει τον υπέροχο κόσμο της μουσικής. Έχει πολλά να κερδίσει, ακόμα και αν δε γράψει το πρώτο του κομμάτι στα 8 σαν τον Μότσαρτ! Αλλά κι εσείς δεν χρειάζεται να είστε... βιρτουόζοι. Αρκεί να δημιουργήστε ένα περιβάλλον πλούσιο σε μουσικά ερεθίσματα ώστε να «ενορχηστρώσετε» την αρχή ενός υπέροχου έρωτα που θα κρατήσει μια ζωή.