Σελίδες

14 Αυγούστου 2013

Η δυσλεξία στην σχολική τάξη


Όπως έχω ξαναγράψει, η καλύτερη μέθοδος διδασκαλίας των παιδιών με δυσλεξία είναι η πολυαισθητηριακή μέθοδος - που συνδυάζει εικόνες, αφή, ήχους και οπτικά ερεθίσματα, καθώς και την ενεργή συμμετοχή του μαθητή. Ωστόσο κάτι τέτοιο στις σχολικές τάξεις με τα 25 και βάλε παιδιά αλλά και με εκπαιδευτικούς συχνά άπειρους σε θέματα δυσλεξίας είναι δύσκολο έως απίθανο να γίνεται.

10 Αυγούστου 2013

Οι αλλαγές στο Λύκειο για τη νέα σχολική χρονιά

 Σημαντικές αλλαγές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, φέρνει το νομοσχέδιο για το Νέο Λύκειο, που δόθηκε για διαβούλευση στη δημοσιότητα από το υπουργείο Παιδείας. Οι αλλαγές θα ισχύσουν από το ακαδημαϊκό έτος 2013-14 για τους μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α' Λυκείου.

9 Αυγούστου 2013

Έρευνα δείχνει ότι ο αυτισμός διαφέρει στα αγόρια και τα κορίτσια

 Οι άνδρες και τα αγόρια με αυτισμό εμφανίζουν διαφορετικές αλλαγές στον εγκέφαλό τους από ό,τι αντίστοιχα συμβαίνει στον εγκέφαλο των γυναικών και των κοριτσιών, κάτι που ίσως σημαίνει ότι δεν πρέπει να εφαρμόζεται η ίδια θεραπευτική προσέγγιση στα δύο φύλα, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

1 Αυγούστου 2013

Τι ΔΕΝ πρέπει να λένε οι γονείς στα παιδιά τους

Φυσικά δεν θα λέγατε ποτέ στο παιδί σας κάτι πολύ σκληρό, όπως «εύχομαι να μην είχες γεννηθεί», ωστόσο, υπάρχουν κι άλλα σχόλια που μπορεί να θεωρείτε ότι είναι ακίνδυνα κι όμως μπορεί να κάνουν εξίσου μεγάλη ζημιά στην αυτοεκτίμηση του παιδιού. Γενικότερα, αποφύγετε οτιδήποτε μπορεί να μειώσει την εικόνα που έχει το παιδί για τον εαυτό του.