23 Ιουνίου 2016

Τα καλύτερα παιδικά βιβλία για το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι ευκαιρία για τα παιδιά να ασχοληθούν με ευχάριστα βιβλία, να κάνουν έξυπνες ασκήσεις και παιχνίδια, να αφομοιώσουν ή να θυμηθούν όσα έμαθαν, να περάσουν όμορφες ώρες διαβάζοντας. Δείτε τις προτάσεις και πάρτε ιδέες!


1.Φανταστικές Καλοκαιρινές Διακοπές 
Είναι μια πρωτότυπη σειρά βιβλίων με ποικίλες δημιουργικές δραστηριότητες. Μέσα από αυτά τα βιβλία, τα παιδιά θα ταξιδέψουν στον μαγικό κόσμο του παραμυθιού και της ποίησης, θα ακονίσουν το μυαλό τους και θα αναπτύξουν τη λογική σκέψη, την παρατηρητικότητα, την ικανότητα συγκέντρωσης και όχι μόνο, λύνοντας σπαζοκεφαλιές, γρίφους και κάθε λογής πνευματικά παιχνίδια. Η σειρά αποτελείται από ένα βιβλίο για κάθε τάξη: 
 
- Για παιδιά που τελείωσαν την Ε΄ δημοτικού

2. Παιχνίδια Λογικής (από 9 χρονών)
   Παιχνίδια Μαθηματικών 
  

Το παιδί εξασκείται στην κατανόηση των προβλημάτων, στην αναζήτηση στοιχείων, στην παρατήρηση σχημάτων, στον συνδυασμό των δεδομένων και, τέλος, στην επαλήθευση των αποτελεσμάτων. Ένας έξυπνος και διασκεδαστικός τρόπος καλλιέργειας της κριτικής σκέψης των παιδιών.

3. Σταυρόλεξα Ορθογραφίας
Σταυρόλεξα, κρυπτόλεξα και άλλα παιχνίδια που διασκεδάζουν, αλλά και βοηθούν τους μαθητές να μάθουν την ορθογραφία των λέξεων που προτείνονται από το σχολικό βιβλίο της Γλώσσας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, αλλά και κατά την περίοδο των διακοπών από μαθητές που θα πάνε ή που έχουν τελειώσει την αντίστοιχη τάξη.
     
- Σταυρόλεξα Ορθογραφίας με τις λέξεις του σχολικού βιβλίου της Α' Δημοτικού
- Σταυρόλεξα Ορθογραφίας με τις λέξεις του σχολικού βιβλίου της Β' Δημοτικού
- Σταυρόλεξα Ορθογραφίας με τις λέξεις του σχολικού βιβλίου της Γ' Δημοτικού
- Σταυρόλεξα με τις λέξεις τις καρτέλας της Δ' Δημοτικού
- Σταυρόλεξα με τις λέξεις τις καρτέλας της Ε' Δημοτικού
- Σταυρόλεξα με τις λέξεις τις καρτέλας της ΣΤ' Δημοτικού

4. Στυβοκεφαλιές

Οι Στυβοκεφαλιές είναι μια σειρά βιβλίων ευχάριστων και διασκεδαστικών, που κρατούν συντροφιά στα παιδιά όλες τις ώρες. Περιέχουν κουίζ, λαβύρινθους, παιχνίδια παρατηρητικότητας, παιχνίδια λογικής, ασκήσεις ζωγραφικής και πολλά άλλα. 
   
- Στυβοκεφαλιές για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας

Δημιουργικές ασκήσεις που ξεκλειδώνουν τη φαντασία και εμπνέουν τα παιδιά να γράψουν τις δικές τους ασκήσεις. Το βιβλίο χωρίζεται σε ενότητες και περιέχει μυθολογία, ημερολόγιο, κόμικ, περιγραφή γεγονότων, ιστορία με ήρωες κ.λ.π. Για παιδιά από 8 ετών 

Πολύ συχνά, ερωτήσεις που γεννιούνται αυθόρμητα στα παιδιά σχετικά με τον κόσμο που τα περιβάλλει προκαλούν σύγχυση στους μεγάλους. Το βιβλίο αυτό δίνει απαντήσεις εξηγώντας με απλό και κατανοητό τρόπο καθετί που μπορεί να προκαλέσει το ενδιαφέρον τους.

Τριακόσιες σελίδες γεμάτες παιχνίδια, ασκήσεις, κόμικς, αυτοκόλλητα, χιλιάδες δραστηριότητες για να περάσει το παιδί ευχάριστα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο του. Ένα πλήρες βιβλίο που θα ενθουσιάσει όλα τα παιδιά αλλά και τους γονείς, που θα βρουν σ΄ αυτό όλα όσα χρειάζονται! 

8. Συναρπαστικές διακοπές
  
Τα βιβλία της σειράς "Συναρπαστικές διακοπές", αποτελούν την ιδανική λύση για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Μέσα από εύληπτα κείμενα, συναρπαστικές πληροφορίες, ευχάριστα και ψυχαγωγικά παιχνίδια γνώσης, σταυρόλεξα, ακροστιχίδες, ανέκδοτα, παροιμίες, γρίφους και σπαζοκεφαλιές, αποτελούν τον ιδανικό τρόπο για την επανάληψη και την εμπέδωση των βασικών σημείων των μαθημάτων της σχολικής χρονιάς που μόλις τελείωσε και για την προετοιμασία της επόμενης.


- Από το προνήπιο στο νηπιαγωγείο
- Από το νηπιαγωγείο στην Α' δημοτικού
- Από την Α' δημοτικού στην Β' δημοτικού
Από την Β' δημοτικού στην Γ' δημοτικού
Από την Γ' δημοτικού στην Δ' δημοτικού
Από την Δ' δημοτικού στην Ε' δημοτικού
Από την Ε' δημοτικού στην ΣΤ' δημοτικού

9. Παιχνίδια αντι-βαρεμάρας (από 8 χρονών)
    

- Με πειρατές
- Με νεράιδες
- Για το ταξίδι

10. Γελάω και μαθαίνω με 120 Δραστηριότητες (από 6 χρονών)
Ένα διασκεδαστικό βιβλίο με πολλές δραστηριότητες, γελοιογραφίες και παιχνίδια, που βοηθούν τα παιδιά να αναπτύξουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες αλλά και να οξύνουν την παρατηρητικότητά τους. Κρυπτόλεξα, εικονόλεξα, διαφορές, παιχνίδια με αριθμούς και πράξεις και άλλα πολλά θα δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά να περάσουν ευχάριστα αλλά και εποικοδομητικά τον ελεύθερο χρόνο τους.


Βιβλία με εικόνες και αστείες ιστορίες
   
Επιλέξτε βιβλία ανάλογα με την ηλικία, το αναγνωστικό επίπεδο και τα ενδιαφέροντα του παιδιού. Πολύ ωραίες σειρές είναι:

Βρείτε ακόμα περισσότερα βιβλία για τις διακοπές, εδώ

Σοφία Τσιντσικλόγλου
Ειδική Παιδαγωγός

5 σχόλια:

 1. Είναι σημαντικό τα παιδιά να ανακαλύπτουν πόσο πιο ενδιαφέρον και διασκεδαστικό μπορεί να είναι ένα καλό παιδικό βιβλίο από την τηλεόραση πχ. Είναι κάτι που εμείς οι εικονογράφοι και οι συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας (αλλά και οι εκπαιδευτικοί φυσικά) προσπαθούμε να περασουμε στα παιδιά αλλά και...στους γονείς. Εξαιρετικό ιστολόγιο, μπράβο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Επειδή πήρα κι εγώ ένα βιβλίο μου άρεσε πολύ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Θα ήθελα να σας συγχαρώ για την εξαιρετική δουλειά σας και ταυτόχρονα να σας ευχαριστήσω για τις τόσο χρήσιμες συμβουλές και προτάσεις σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε ευχαριστώ πολύ, είναι όμορφο να παίρνεις τέτοια μηνύματα :)

   Διαγραφή