Σελίδες

13 Ιουλίου 2012

Καλοκαιρινές χειροτεχνίες (μέρος 2ο)

1. Κοχύλια-κοάλα
Τα κοχύλια ακριβώς επειδή συναντώνται σε διάφορα σχήματα μπορούν εύκολα με την βοήθεια της φαντασίας και με λίγη κόλλα να μετατραπούν σε ζώα, λουλούδια, ανεμόμυλους!
Για τα συμπαθή αυτά αρκουδάκια, το μόνο που χρειάζεται είναι να ξεχυθείτε στην πλησιέστερη αμμουδιά, να βρείτε διαφόρων μεγεθών όστρακα και να βοηθήσετε το μικρούλι σας να τους δώσει μορφή με οδηγό την εικόνα!

2. Τρισδιάστατο καλοκαιρινό καδράκι
Φτιάξτε ένα εξωτικό καλοκαιρινό καδράκι με θάλασσα και τρισδιάστατα ψαράκια από πηλό!
Υλικά
  • Πηλός
  • Τέμπερες
  • Χαρτόνι χοντρό (π.χ. από χαρτόκουτο)
  • Πινέλο
  • Κόλλα
Οδηγίες
 1. Πάρτε ένα κομμάτι από χοντρό χαρτόνι, όπως το χαρτόνι από χαρτόκουτο, στις διαστάσεις που θέλετε. Ζωγραφίστε για το φόντο σας τη θάλασσα και τον ουρανό με αποχρώσεις του μπλε.
2. Χρησιμοποιήστε πηλό και φτιάξτε τα αντικείμενα που βλέπετε ή και άλλα δικά σας. Προτιμήστε πηλό που ξεραίνεται μόνος του, χωρίς ψήσιμο (ίσως το βρείτε και ως «υλικό μοντελισμού»). Φτιάξτε ψαράκια σε διάφορα μεγέθη, ήλιο με τις ακτίνες του, φύκια, αλλά και ό,τι άλλο ταιριάζει στο δικό σας καδράκι.
3. Κολλήστε καλά τα πήλινα στοιχεία στο καδράκι σας στα σημεία που σας αρέσει.
4. Ο πηλός ίσως έχει αρχίσει να στεγνώνει εξωτερικά, οπότε μπορείτε να τον βάψετε. Χρωματίστε τα ψαράκια σας με τα χρώματα που σας αρέσουν και δημιουργήστε ένα ζωηρό καλοκαιρινό τοπίο!

3. Θαλασσινά βάζα
Η εν λόγω κατασκευή χρειάζεται να διαθέτει κανείς πολλά ίδια κοχύλια, ώστε να πετύχει και να δείχνει υπέροχη. Συγκεντρώστε τα και στην συνέχεια δώστε στο βλαστάρι σας ένα μικρό γλαστράκι ή ένα πλαστικό ποτηράκι για να αρχίσει να κολλά πάνω του ένα ένα τα κοχύλια ξεκινώντας από κάτω. Με λίγη φαντασία θα καταφέρει απίθανα σχέδια



4. Ζωγραφική σε πέτρες
Η ζωγραφική σε βότσαλα από την παραλία είναι η αγαπημένη δημιουργική απασχόληση του καλοκαιριού! Δείτε σχεδιάκια που σας προτείνουμε με θέμα πέρα για πέρα καλοκαιρινό!
Υλικά: τέμπερες, πινέλα, βερνίκι. Μαζέψτε και άφθονα βότσαλα από την παραλία και ξεκινήστε να ζωγραφίζετε! Εδώ, επιλέξαμε να αφήσουμε για φόντο το φυσικό χρώμα της πέτρας.

5. Αλφαβητάρι για το καλοκαίρι
Φτιάξτε ένα μικρό κατάλογο – όπως οι τηλεφωνικοί – κόβοντας σελίδες από χαρτόνι και προσθέτοντας σε κάθε σελίδα ένα γράμμα της αλφαβήτου. Ενώστε τις σελίδες μεταξύ τους κάνοντας τρύπες στα πλαϊνά και δέστε τις με κορδέλες. Αν θέλετε ένα πιο περιποιημένο καλοκαιρινό ημερολόγιο χρησιμοποιήστε λευκές σελίδες και ενδιάμεσα πλαστικά χωρίσματα που μπορείτε να βρείτε σε βιβλιοπωλεία. Διακοσμήστε το εξώφυλλο με ζωγραφιές ή αυτοκόλλητα. Το μικρό σας μπορεί να επιλέξει αντικείμενα, μέρη και δραστηριότητες και να τα σημειώνει στο σημειωματάριο ανάλογα με το γράμμα που ξεκινάει κάθε λέξη.  

6. Κρεμαστά σχέδια
Δέστε δύο ξυλαράκι σε σχήμα Χ και κρεμάστε λεπτό σχοινί από το καθένα. Στην άκρη του σχοινιού στερεώστε χάρτινα σχέδια ή φιγούρες που έχει σχεδιάσει ή απλά χρωματίσει το μικρό σας. Φροντίστε να αντιγράψετε ακριβώς το σχέδιο δύο φορές, να το κόψετε
 και να το κολλήσετε μπρος πίσω.

Πηγές: www.mamakid.gr, www.happyparenting.gr

7 σχόλια:

  1. Τι ωραίες ιδέες! Πετρούλες έχω μαζέψει και ζωγραφίζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμένα μου άρεσε η κατασκευή με τα κοάλα...είναι τόσο γλύκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εγω εχω ανοιξει μαγαζιι!!!και εχω βγαλει πολλα λεφτα με τις πετρες@!!!τους εχω εντυπωσιασει ολους!!και πριν μπω στην σελιδα σας εφτιαχνα απλα εψαχνα για να βρω και αλλα σχεδια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στα περισσότερα ελληνικά νησιά πουλάνε ζωγραφισμένες πέτρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή