18 Ιουλίου 2014

Πρακτικός Οδηγός για τις Μαθησιακές Δυσκολίες: Ανίχνευση και παιδαγωγική αντιμετώπιση

Πρόκειται για ένα βιβλίο - οδηγό για τις μαθησιακές δυσκολίες. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές του Νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου. 
 

Εκτός από την θεωρία, το βιβλίο έχει πολλά παραδείγματα ασκήσεων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βάση για να φτιαχτούν περισσότερες ασκήσεις για τα παιδιά.
 Πιο συγκεκριμένα περιέχει:

• Καρτέλες για δυσαναγνωσία, δυσλεξία
• Ασκήσεις για δυσορθογραφία, δυσγραφία
• Τεστ αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων
• Εποπτικό υλικό ανίχνευσης μαθησιακών δυσκολιών
• Δραστηριότητες για τη γνώση της εικόνας του σώματος, για προσανατολισμό στο χώρο και το χρόνο, μνημονικές κτλ
• Προτάσεις για συμπληρωματικές εργασίες
• Οδηγίες χρήσης για τον εκπαιδευτικό και το γονέα

Ο ίδιος συγγραφέας, που είναι δάσκαλος ειδικής αγωγής, έχει γράψει ακόμα δύο πολύ καλά βιβλία:
http://www.greekbooks.gr/books/pedika/exosholika/prografikes-proanagnostikes-drastiriotites.product?lkws_10826=51dade7d-30c9-3f73-7557-da0f2e15ded8
 Το βιβλίο στοχεύει στην πρώτη επαφή με την ανάγνωση των φωνημάτων και τη γραφή των γραφημάτων του αλφάβητου και καθοδηγεί το μαθητή με σύστημα στην κατάκτηση της σωστής γραφής και ανάγνωσης. 
Kάθε μάθημα περιλαμβάνει: 
- την πρώτη άσκηση, στην οποία προσπαθούμε να συνδέσουμε μια βιωματική εικόνα με ένα βιωματικό ήχο που παράγει το φώνημα που θέλουμε να διδάξουμε.
 - τη δεύτερη άσκηση, η οποία είναι μια φωνολογική άσκηση που δίνει τη δυνατότητα και μιας μικρής λογοθεραπευτικής παρέμβασης σε παιδιά που δεν καταφέρνουν να προφέρουν το φώνημα ή το μπερδεύουν με κάποιο άλλο. 
- την τρίτη άσκηση, η οποία μοιάζει με τους πίνακες αναφοράς που δημιουργούν ερεθίσματα λειτουργικής ανάγνωσης με στόχο το κάθε φώνημα της κάθε λέξης. 
- την τέταρτη άσκηση, η οποία είναι μια άσκηση γραφής όπου συνδέουμε το γράφημα με το φώνημα, μια και οι μαθητές γράφουν το αντίστοιχο γράφημα για πρώτη φορά. Τα χρωματιστά τόξα βοηθούν για να ξεκινούν τα παιδιά προς τη σωστή κατεύθυνση. 
Στο τέλος, υπάρχει και μια απεικόνιση του γράμματος με κουκκίδες για μια μετάβαση στη γραφή με γραμμές. Πιστεύουμε αυτή η συγγραφική προσπάθεια να βοηθήσει τα παιδιά της προσχολικής εκπαίδευσης, παρέχοντας τους τα εφόδια για ένα σωστό ξεκίνημα στον κόσμο της γλώσσας και της γραφής.

 

 Πρόκειται για ένα επαναστατικό βιβλίο που περιλαμβάνει μια εκτεταμένη συλλογή από τους επιτυχημένους και άμεσα εφαρμόσιμους τρόπους για την επιτυχία. Το βιβλίο αυτό δεν περιλαμβάνει θεωρία ούτε εξηγεί τους τρόπους. Ανοίξτε οποιαδήποτε σελίδα, εφαρμόστε τον τρόπο και "θερίστε" αμέσως τα αποτελέσματα! 
Απευθύνεται: 
- Σε μαθητές 
- Σε φοιτητές 
- Σε εκπαιδευτικούς (δασκάλους και καθηγητές) 
- Σε γονείς, που θέλουν να βοηθήσουν τα παιδιά τους
Σκοπός του βιβλίου: - Να "ξεπετάτε" το διάβασμα (και τις εργασίες) γρήγορα - Να απορροφάτε τις πληροφορίες και να μπαίνετε στη δράση γρήγορα, εύκολα και με το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου