20 Μαρτίου 2017

Βιβλίο: Η δυσλεξία - Οδηγός για γονείς και δασκάλους: θεωρία, θεραπείες, παιχνίδια

Πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα καινούριο βιβλίο για τη δυσλεξία  από τις εκδόσεις GemaΕίναι ένα πολύ όμορφο βιβλίο, με σχεδιαγράμματα και έγχρωμες εικόνες, που απευθύνεται σε γονείς και δασκάλους. Γραμμένο με πολύ απλό και κατανοητό τρόπο, παρουσιάζει τι είναι δυσλεξία, πολλά παραδείγματα, ασκήσεις και το νόμο ειδικής αγωγής που υπάρχει στην Ελλάδα.
Τα περιεχόμενα του βιβλίου είναι:
- ΕΔΜ: Ειδικές διαταραχές της μάθησης
- Τι είναι το άρθρωμα
- Πως λειτουργεί η ανάγνωση
- Το εποπτικό σύστημα προσοχής (SAS)
- Διάγνωση
- Οι θεραπείες ανάπτυξης δεξιοτήτων
- Πρακτικές συμβουλές για όλους (με πολλές ασκήσεις και παραδείγματα)
- Συμπεράσματα
- Τι προβλέπει ο νόμος
- Γλωσσάριο 
 
 
Η δυσλεξία ακόμα αντιμετωπίζεται, πάρα πολλές φορές, σαν μια σοβαρή κοινωνική και γνωστική αναπηρία. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα και δημιουργήθηκε η ανάγκη ενός εγχειριδίου που να εξηγεί πώς να αναγνωρίσουμε τα σημάδια, με ποια εργαλεία να επέμβουμε, σε κλινικό και σχολικό περιβάλλον, και ποια είναι η σωστή ερμηνεία που πρέπει να δώσουμε σε ένα περιστατικό που συχνά υπερεκτιμάται ή υποεκτιμάται. 

Το παρόν βιβλίο προτίθεται να καταρρίψει ετικέτες και κοινοτοπίες, προσφέροντας μια δομημένη και σαφή ανάλυση του προβλήματος και εξηγώντας τη λειτουργία της ανάγνωσης στις υποδεέστερες διαδικασίες: της γλώσσας, της οπτικής αντίληψης και της προσοχής (και την αλληλεπίδρασή τους). Κι αυτό, γιατί δεν υπάρχει δυσλεξικός που να είναι ίδιος με έναν άλλο. Η λέξη-κλειδί της μεθόδου που προτείνεται είναι «εκγύμναση», ένα πλήρες και ειδικό «γυμναστήριο» για τη νόηση. Το μέρος που είναι αφιερωμένο στις παιγνιώδεις-ψυχαγωγικές ασκήσεις μας δίνει τη δυνατότητα να εκγυμνάσουμε το παιδί διασκεδάζοντάς το και κινώντας του το ενδιαφέρον για την ανάγνωση με εικόνες, παραμύθια ή χειρωνακτικές δραστηριότητες, που με τη σειρά τους αποτελούν βήματα για μια προπαρασκευαστική πορεία.

 Συγγραφέας του βιβλίου είναι η Eva Benso, ειδικευμένη επιστήμων στη γνωστική απόκτηση δεξιοτήτων σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες. 

Τιμή εκδότη: 12 ευρώ
Μπορείτε να το βρείτε εδώ με έκπτωση 10% (τιμή 10,76)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου