Σελίδες

10 Ιουλίου 2017

Παιχνίδι μνήμης με ποτήρια

Ένα όμορφο, απλό και διασκεδαστικό παιχνίδι με στόχο την ενίσχυση της μνήμης. Κατάλληλο για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, αφού ανάλογα τον αριθμό των ποτηριών αυξάνεται ο βαθμός δυσκολίας του παιχνιδιού.
Θα χρειαστείτε

- Αδιαφανή πλαστικά ποτήρια
-Μικρά αντικείμενα που χωράνε κάτω από το ποτήρι π.χ. τουβλάκια και φιγούρες lego ή playmobil, ξύστρα, γόμα, καπάκια, μπαλάκια, λάστιχο, ζάρι, κουμπιά, καραμέλα, σοκολατάκι, μικρά φρούτα όπως σταφύλι, βερίκοκα, ντοματάκια κ.λ.π.

Οδηγίες
-Βάλτε τα αντικείμενα στη σειρά. Το παιδί πρέπει να τα βλέπει για να προσπαθεί να θυμηθεί τη θέση τους.
- Τοποθετήστε πάνω από κάθε αντικείμενο ένα ποτήρι.
- Ξεκινήστε ψάχνοντας κάποιο συγκεκριμένο αντικείμενο. Παίζετε με την σειρά. Όποιος το βρει κρατά το ποτήρι και στο τέλος κερδίζει όποιος έχει μαζέψει τα περισσότερα ποτήρια.
- Όταν παίζουμε με μικρά παιδιά, βάζουμε λίγα αντικείμενα και σταδιακά αυξάνουμε, αν δούμε ότι το παιδί τα βρίσκει εύκολα.
- Εναλλακτικά, κρύβουμε ζευγάρια όμοιων αντικειμένων και ο σκοπός του παιχνιδιού είναι να βρεθούν τα όμοια αντικείμενα, όπως στα κλασικά παιχνίδια μνήμης με κάρτες.

Το παιχνίδι είναι απλό αλλά εξασκεί την μνήμη και τη συγκέντρωση, επομένως είναι κατάλληλο και για παιδιά με διάσπαση προσοχής. 


Σοφία Τσιντσικλόγλου
Ειδική Παιδαγωγός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου