Σελίδες

6 Φεβρουαρίου 2019

Προτάσεις βιβλίων για παιδιά 3+

Τα παιδιά από 3 χρονών και πάνω, δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα βιβλία με μεγαλύτερο κείμενο και τρελαίνονται να ακούνε ιστορίες. Μπορείτε να επιλέγετε βιβλία μαζί με τα παιδιά σας ή σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα τους. Επίσης είναι η κατάλληλη ηλικία για βιβλία δραστηριοτήτων και με αυτοκόλλητα. 

Η κόρη μου (3+ χρονών) κι εγώ, αποφασίσαμε να σας παρουσιάσουμε μερικά από τα αγαπημένα μας βιβλία για να πάρετε ιδέες αν έχετε παιδιά σε αυτή την ηλικία. 


Με πρωταγωνιστές τα ζώα, ωραία εικονογράφηση και έξυπνο κείμενο που διδάσκει ότι ο καθένας μας είναι μοναδικός και διαφορετικός και αυτό είναι που κάνει τον κόσμο όμορφο. Η κόρη μου το αγάπησε από την πρώτη στιγμή! Οι μισές σελίδες ξεδιπλώνονται. 

Κική και Μπόμπος (Εκδόσεις Ίκαρος)
Μια γάτα και ένας σκύλος, δύο πολύ καλοί φίλοι, μοιράζονται την καθημερινότητα τους με δύο όμορφες ιστορίες, που φανερώνουν την σημασία και την ομορφιά της πραγματικής φιλίας. Στα συν του βιβλίου είναι ότι υπάρχουν κρυμμένες εικόνες πίσω από παραθυράκια. 

Ένα από τα πολλά βιβλιαράκια της σειράς "Μπανάνα", που απευθύνονται σε παιδιά 2-4 ετών. Το συγκεκριμένο βιβλίο μαθαίνει στα παιδιά πότε λέμε τις λέξεις καλημέρα, καλησπέρα, ευχαριστώ, παρακαλώ, συγγνώμη. Αξίζει να αναζητήσετε αυτή τη σειρά βιβλίων με ποικίλη θεματολογία. Δείτε τα όλα εδώ

Ένα αστείο βιβλίο με πρωταγωνιστές έναν νυσταγμένο αρκούδο και τον γείτονα του τον πάπιο που δεν νυστάζει καθόλου και όλο τον ενοχλεί! Η ιστορία πραγματικά απολαυστική! 

Πως θα ήταν η μέρα χωρίς ήλιο; Ωραία χρώματα και πρωτότυπα σκίτσα σε μια ιστορία που διδάσκει τη δύναμη της συνεργασίας. 

Βρες τις εικόνες (Εκδόσεις Susaeta)
- Ο κόσμος μου
- Οι εποχές
- Δραστηριότητες
- Ζώα του κόσμου
 
 
Μια σειρά από βιβλία που εξασκεί την παρατηρητικότητα και τη συγκέντρωση των παιδιών και παράλληλα εμπλουτίζει το λεξιλόγιο τους. Με το βιβλίο για τις εποχές μάθαμε αμέσως τις 4 εποχές και τα χαρακτηριστικά τους! 

Πως να πιάσεις ένα αστέρι (Εκδόσεις Ίκαρος)
Μια μαγική ιστορία με πρωταγωνιστή ένα μικρό αγόρι, που μιλάει για το πως μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τα πιο τρελά μας όνειρα. 

Μικρές Ιστορίες για παιδιά 3 ετών (Εκδόσεις Μίνωας)
Το βιβλίο περιέχει 7 διαφορετικές ιστορίες, εύκολες στην κατανόηση και με ωραίες εικόνες. Το διαβάζουμε κάθε μέρα! 

Ένα βιβλίο με απλές ασκήσεις με θέματα όπως τα επαγγέλματα, χωροχρονικές έννοιες, τις εποχές, τα ζώα κλπ. 

Χίλια χρώματα (Εκδόσεις Susaeta)
- Φορτηγά και μηχανήματα
- Στο αγρόκτημα
 
Δύο βιβλία με όμορφες εικόνες που μπορείς να χρωματίσεις ξανά και ξανά με τον μαγικό νερο-μαρκαδόρο!

Ρωτάω και μαθαίνω (Εκδόσεις Susaeta)
- Για τα ζώα
- Για τη φύση
 
Δύο πρωτότυπα βιβλία με πρωτότυπες ερωτήσεις και απαντήσεις! Μπορείς να ξαπλώσεις σε ένα σύννεφο; Μπορείς να γαργαλήσεις μια τίγρη; Όσο περίεργη κι αν είναι η ερώτηση, η σοφή κουκουβάγια έχει την απάντηση! Διάβασε τα διασκεδαστικά κείμενα και μάθε ένα σωρό πράγματα για τη φύση και τα ζώα.

Ακούω και εξερευνώ (Εκδόσεις Susaeta)
Σε κάθε σελίδα του βιβλίου, ζητείται (με ερώτηση ακουστική) να βρεθεί κάποιο αντικείμενο. Είναι πολύ ωραίο βιβλίο για εξάσκηση παρατηρητικότητας. 

Μικροχώρα - Ο γύρος του κόσμου (Εκδόσεις Μεταίχμιο)
Ένα βιβλίο γεμάτο χρώματα, ωραίες εικόνες και όμορφο κείμενο για έναν ενδιαφέρον γύρο του κόσμου! 

Τικ Τακ Τι ώρα είναι; (Εκδόσεις Susaeta)
To βιβλίο παρουσιάζει μια ημέρα από τη ζωή του μικρού αρκούδου. Υπάρχει ρολόι με δείχτες που μπορείς να τους γυρίσεις ώστε να δείχνουν την ώρα. Ένα όμορφο βιβλίο για μια πρώτη επαφή με την έννοια της ώρας και του ρολογιού. 

Η Μάγια στη ζούγκλα (Εκδόσεις Καστανιώτη)
Μια φανταστική περιπέτεια λίγο πριν τα ζώα πέσουν για ύπνο. Κάποια χασμουριούνται, αυτοσυγκεντρώνονται, ρεμβάζουν, άλλα κουρνιάζουν κι έχουν ανάγκη μια ζεστή αγκαλιά πριν κοιμηθούν.

Η ορχήστρα διηγείται: Τέσσερις εποχές σε μια μέρα (Εκδόσεις Πατάκη)

Ένα κορίτσι με τον σκύλο της ζούνε μια μεγάλη περιπέτεια διασχίζοντας τόπους κι όλες τις εποχές, την άνοιξη, το καλοκαίρι, το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Μόνο σε μια μέρα, από την αυγή ως το παγωμένο ηλιοβασίλεμα. Πάτησε τη νότα σε κάθε σελίδα και άκουσε την ιστορία να ζωντανεύει με τη μουσική του Βιβάλντι και το διάσημο έργο του "Οι τέσσερις εποχές"! Μετά άκουσε όλους τους ήχους πάλι στο τέλος του βιβλίου!

Ένα βιβλίο για λίγο μεγαλύτερα παιδιά (3,5- 4+),  που ενθαρρύνει την εξερεύνηση των συναισθημάτων και του κόσμου γύρω μας. Σύντομο αλλά όλο νόημα κείμενο με πολύ ωραία εικονογράφηση. 

Οι προτάσεις θα ανανεώνονται όταν βρίσκουμε κάποιο καινούριο αγαπημένο μας βιβλίο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου