Σελίδες

7 Φεβρουαρίου 2020

Ασκήσεις για βελτίωση στη γραφή των γραμμάτων στο τετράδιο

Μια αρκετά συχνή δυσκολία των παιδιών όσον αφορά τη γραφή γραμμάτων είναι ότι  δεν τοποθετούν σωστά τα γράμματα σε σχέση με τις γραμμές του τετραδίου. 

Εδώ σας δίνω κάποιες πολύ απλές ασκήσεις που βοηθούν στη βελτίωση της γραφής των γραμμάτων και είναι κατάλληλες για παιδιά δημοτικού:

Βάλε τη γραμμή εκεί που πρέπει
Γεμίζουμε ένα λευκό ή χρωματιστό χαρτί χωρίς όμως καθόλου γραμμές, με διάφορα γράμματα, μικρά και κεφαλαία. Ζητάμε από το παιδί να τραβήξει τη γραμμή, όπως θα έπρεπε να γράφεται το κάθε γράμμα σε σχέση με τη γραμμή ενός τετραδίου. 
Αν το παιδί δεν γνωρίζει ήδη την σωστή θέση των γραμμάτων, κάνουμε πρώτα αυτή την άσκηση: http://paidagwgos.blogspot.gr/2014/02/blog-post.html

Μαγνητικά γράμματα
Πάρτε ένα σετ με μαγνητικά γράμματα και έναν πίνακα. Τραβήξτε μια γραμμή στον πίνακα και ζητήστε από το παιδί να τοποθετήσει σωστά τα γράμματα πάνω στον πίνακα.  

Βρες τα λάθη
Δίνουμε στο παιδί λέξεις, προτάσεις ή ένα μικρό κείμενο με μερικά λάθος γραμμένα γράμματα (σε σχέση πάντα με τη γραμμή του τετραδίου). Για αυτή την άσκηση θα χρησιμοποιήσουμε χαρτί με γραμμές. Ζητάμε από το παιδί να σημειώσει με ένα μαρκαδόρο τα γράμματα που είναι γραμμένα λάθος και να τα γράψει σωστά. 


Σοφία Τσιντσικλόγλου
Ειδική παιδαγωγός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου